BOSCH подкрепя Годишната Дизайн Конференция


Компанията е основана през 1886 г. в Щутгарт от Роберт Бош (1861 - 1942) като “Работилница за фина механика и електротехника“. Специфичната правна структура на Robert Bosch GmbH гарантира предприемаческата свобода на Бош Групата, давайки възможност за дългосрочно планиране и инвестиции в значими за нейното бъдеще иновации.

Благотворителната фондация Robert Bosch Stiftung GmbH притежава 92% от капитала на Robert Bosch GmbH. Мажоритарното право на глас се държи от индустриалния тръст Robert Bosch Industrietreuhand KG, който изпълнява и предприемаческите функции на собственика. Останалата част от дяловете се управлява от семейство Бош и Robert Bosch GmbH.

Направление „Електроинструменти“ на Група Бош е световният лидер при електроинструментите, консумативите за електроинструменти и измервателните уреди. През 2014 г. около 19 000 служители от направлението генерират оборот в размер на 4,2 милиарда евро, 85% от които – извън Германия. С марки като Bosch, Skil и Dremel направлението е синоним на фокус върху клиента и технически прогрес. Ключов фактор за успех на Бош Електроинструменти са иновациите.

Около 35% от оборота се постига с продукти, които са въведени на пазара преди по-малко от две години. И през 2015 г. Бош Електроинструменти с четирите си подразделения: електроинструменти, консумативи, измервателна и градинска техника, ще пусне на пазара в Германия повече от 100 нови продукта.



Няма коментари:

Публикуване на коментар